Поради наложените рестрикции от епидемичната обстановка в България, хакатонът се отлага за периода: 28.01.2021 - 02.02.2021. Регистрацията за участие e отворена.

ХАКАТОН ЗА УЧЕНИЦИ НА ТЕМА МЕДИЙНА И ИНФОРМАЦИОННА ГРАМОТНОСТ


Асоциация за развитие на София и ДЗЗД „Обучение“ организират хакатон за създаване на нестандартни и креативни кампании за повишаване на медийната грамотност в периода 28 януари – 2 февруари 2021 година 

В хакатона могат да участват ученици на възраст от 15 до 19 години с отношение, умения и идеи в областта на цифровите медии, дизайна, комуникацията, журналистиката, които учат в едно и също училище. 

От всяко училище може да се сформира отбор с ръководител - учител от училището или родител на ученик от училището. Поканени да сформират ученически отбори са всички училища. 

Отборът не може да има повече от 7 участници.  

Наградният фонд е 9 000 евро.  

Хакатонът ще бъде хибриден и стартира на 28 януари 2021 онлайн.

До финал ще бъдат допуснати 5 отбора, избрани от журито и 1 отбор, избран от публиката онлайн. На 2 февруари 2021 година в София ще се проведат финалите присъствено, ако ситуацията в България го позволява, а в противен случай - дистанционно.

Отличените отбори ще трябва да реализират кампаниите до 5 май 2021 година.


ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО
- създаване на онлайн кампании за медийна и информационна грамотност: как да повишим бдителността на ученици и родители за опасностите в интернет; как да се справяме с информационния хаос; можем ли ефективно да противодействаме на речта на омразата онлайн; как да разпознаваме фалшивите новини и пропагандата; как да общуваме в социалните мрежи и да внимаваме за дигиталното ни досие.

Отличените отбори ще получат парични награда, за да реализират кампаниите си в рамките на 5 февруари 2021 – 5 май 2021г.

Срокът за регистрация е 25 януари 2021 г.

Въпроси може да задавате на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. и This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..